Intresseanmälan

Hur ansöker jag?

Du ansöker om förskoleplats genom att fylla i detta formulär och skickar det sedan till oss per e-post eller per post. 

E-post:

rekrytering@igelkotten.com 

Adress:

Förskolan föräldrakooperativet Igelkotten
Att: Rekryteringsansvarig 
Balladgatan 3 
42241 Hisings Backa 

Hur går antagningsprocessen till?

Ditt barn erbjuds en ledig plats på Igelkotten utifrån kommunens turordningsregler och antal platser som dyker upp. Vi tar hänsyn till syskonförtur samt kötid. Vår rekryteringsansvarig kontaktar dig så fort det dyker upp en ledig plats. Då bokar vi in ett möte där vi går igenom allt du behöver veta för att ditt barn ska börja hos oss. Det finns även möjlighet att boka tid och besöka vår personal på plats. Vi återkommer med besked om platsen och vid erbjudande av plats föreslås därmed datum för inskrivning och information kring inskolning.

Hur länge behöver jag vänta på besked?

Vi jobbar mycket med att effektivisera väntetiden. Kön kan se olika ut från termin till termin. Vi försöker kontakta familjer som har ansökt så fort som möjligt då en ledig plats dyker upp. För att få reda på din plats i kön maila rekrytering@igelkotten.com

Urvalsgrunder

Föräldrakooperativet Igelkotten inskrivning av barn grundas utifrån kraven i Skollagen, 26 kap 10§. Om det inte finns plats för alla sökande till förskolan gäller de urvalsgrunder som godkänns av Göteborgs Stad. Det innebär att våra urvalsgrunder är:

  • syskonförtur
  • anmälningsdatum (till kön)
  • geografisk närhet 

Skulle det bli någon plats ledig under året så kontaktas den familj som står näst i kötur. Om du inte blir erbjuden plats på förskolan men ändå vill stå kvar i kön så måste du förnya din ansökan inom en 6 mån period. Du kan alltid ställa dig i vår kö, men glöm inte att du måste meddela oss ifall du byter adress, mejl eller telefonnummer under kötiden. Allt för att vi ska kunna nå dig och eventuellt erbjuda plats.

Välkommen med er ansökan!